Bokros Csenge 2012 VKE-NELSON 7 futam, 7 győzelem

Posted on Posted in Egyéb

Az előző években sok versenyre elkísértem apát és én is egyre inkább kedvet kaptam ahhoz, hogy induljak a gyerekversenyeken.

Szerencsére 2012-ben már szinte minden felnőtt verseny mellett rendeztek gyerek futamokat így volt lehetőségem nekem is kipróbálni magam.
Először nehéz volt megszoknom, hogy terepen kell bicikliznünk, mivel korábban a családunkkal inkább csak a bicikliúton és kisebb utakon tekertünk. Apával és anyával ezért egyre gyakrabban mentünk el a közeli erdőkbe bicajozni, amit most már sokkal jobban szeretek, mint betonon gurulni. A lejtőkön ugyan még lassabb vagyok és néha félek is, főleg ha köves és gyökeres, de az emelkedők egyre jobban mennek és jobban kedvelek felfele pörgetni.

Az első versenyem 2012-ben a Buda Maraton gyerekversenye volt, amit nagyon vártam, mert pár héttel előtte kaptam meg születésnapomra az új Hai Bike bicajomat, amivel sokkal jobban tudtam már terepen haladni a nagyobb 24-es kerekei, teleszkópja és több sebessége miatt. Sikerült is a dobogó első fokára felállnom.

A következő versenyre, a veszprémi McDonald’s Bringamánia gyerekfutamára együtt mentünk szüleimmel és kishúgommal, akik szurkoltak nekem. Itt nem akartam a 9 éves korosztályommal indulni (és emiatt hisztiztem is egy kicsit), mert egy rövid körpályán kellett mennünk, ezért kikönyörögtem, hogy a 10-11 évesekkel versenyezzek. Szerencsére sikerült jól elindulnom a rajtnál és az első helyemet meg is tartani a második kör végéig, majd egészen a célig.

A vértesboglári MTB Piknik már a nyári szünetben került megrendezésre és ekkorra már sokat tekertünk terepen és jobban meg is szoktam a bicajomat.
Egy kicsit féltem is (illetve szüleim inkább), mert ez volt az első olyan versenyem, ahol egy hosszabb 8 km-es erdei pályán kellett tekernünk és nem egy körpályán. A rajtnál pedig együtt állt fel nemcsak minden gyerek korosztály, hanem a fiúk és a lányok is. Elég kicsinek éreztem magam közöttük, de igyekeztem minél gyorsabban tekerni és előrébb jutni a rajt után. A versenyen nagyon jól éreztem magam, bár jól elfáradtam a végére.

Végül majdnem 29 perces idővel a 45 gyerek indulóból 4. lettem, ami a lányok között az első helyet jelentette. Anya és apa nagyon büszkék voltak rám és én is örültem, hogy végre igazi terepversenyen ilyen eredménnyel bizonyíthattam.

A következő versenyem a Gerecse Maraton volt, ahol szintén komoly terepen, a felnőtt pálya egy 10 km-es részén versenyeztünk mi, gyerekek. A pálya elég sáros, az idő pedig esős volt, ráadásul azon a héten lovastáborban voltam és csak előző este 9 óra után értünk haza. Nem is ment jól a bicajozás és végig nyafogtam. Szerencsére a rossz idő és a sár miatt sok lány “megfutamodott”

Így a lányok között 10 km-en a harmadik, U11-ben pedig – igaz, egyedüli befutóként – az első lettem.

Szeptemberben még három versenyen vettem részt.

Az első 15-én a Ravazd-Tényő Időfutammal együtt megrendezett “Peppe Kerékpár Kölyökfutam”. Itt inkább aszfalt- és murvás úton versenyeztünk és szintén együtt a fiúkkal. Egy kicsit tömeg is volt a rajtnál, de sikerült az első emelkedőn jó helyen feltekernem és csak négy fiú került elém. Ezt a helyemet meg is tudtam tartani a verseny végéig és így a lányok között a dobogó első fokára állhattam.

A következő hétvégén a Bölcske Maraton gyerekversenye volt, amit nekünk gyerekeknek egy kicsit leegyszerűsítettek. A pálya egy rövid, emelkedővel és lejtővel tarkított körpálya volt. Szerencsére szép őszi idő volt, nagyon jól éreztem magam és sikerült első helyen beérnem.

Az utolsó versenyem a balatonlellei Kishegy Kupa volt, ahol mi, gyerekek egy

5 km-es erdei körpályán bicajoztunk. A terep elég nehéz volt, egy nagy emelkedővel és több meredek lejtővel. Szerencsére sikerült esés nélkül megúsznom a versenyt és a lányok között első lettem.
Az év során jól éreztem magam szinte minden versenyen és igyekeztem minél többet tanulni a bicajozásról és versenyzésről. Ebben sokat segítettek szüleim, akiknek köszönöm a szurkolást és a támogatást. A következő évben igyekszem majd versenyeimre alaposan felkészülni és azokon ugyanilyen jól szerepelni.

Sziasztok, Csenge