Lugos-tető XCO utánpótlás szemmel – 2014

Posted on Posted in Verseny

A Verga Rt. által megvalósított, Molnár Gábor nevét viselő kilátó átadó ünnepségének kísérőrendezvényére, a Lugos-tető XCO-ra látogatott el utánpótlás csapatunk egy része.


A verseny közelsége illetve a pálya – XCO kupafutamokhoz képest – viszonylagos könnyűsége miatt szerettem volna elsősorban az egyre ügyesebbé váló, de versenyrutinnal még nem rendelkező ill. a kupafutamokra még nem felkészült “B” keret tagjaival indulni ezen a rendezvényen.

Így az “újoncok” közül Kiss Ádám, Hegedűs Csaba, Kovács Boldizsár és Ulbert Zsófi, míg a tapasztaltabb XCO versenyzők közül Kiss Kata, Bokros Csenge, Szabó Csaba Dávid és Zoboki Péter képviselte a VKE-Nelson junior csapatát.

Kiss Ádám

A “kicsik” már izgatottan melegítettek, járták be a pályát és várták első rajtjukat, míg a nagyobbak gyakoroltak az ösvényeken vagy egymást méregették a rajt-cél területen.
A viszonylag rövid pályán több kört kellett megtenni az indulóknak, ezzel sok helyen adódott lehetőség a szurkolásra, fotózásra illetve a terep lejtői, emelkedői és kanyarjai hamar szétszórták a tömegrajt utáni gyerekkupacot.

Kovács Boldizsár

Szerencsére a kijelölt nyomvonalon bőven volt lehetőség előzésre, így körről körre ki is tudott alakulni az ügyesség és erőnlét szerinti végső sorrend, melyre illetve gyerkőceink eredményeire igen büszkék lehetünk.

Kiss Ádám és Hegedűs Csaba

Az U11-es fiúk között Kiss Ádám bronzérmes lett, míg az U13-as fiúknál a dobogó mindhárom fokára VKE-Nelson versenyző léphetett fel, Szabó Csaba Dávid első, Hegedűs Csaba második, Kovács Boldizsár pedig harmadik helyezett lett.


U13 (VKE-Nelson) dobogó

U13-as lányok dobogójának tetejére Bokros Csenge, az U15-ös korosztálynak pedig Kiss Kata állhatott, míg szintén U15-ben Ulbert Zsófi ezüstérmes lett.

Ulbert Zsófia

Zoboki Péter, U17-es juniorunk a felnőtt pályában ill. az ellenfelekben nagyobb kihívást látva inkább felnevezett magasabb kategóriába, ahol szépen megállta a helyét és utánpótlás csapatunknak- ezúttal felnőttek között – újabb ezüst érmet szerzett.

Zoboki Péter

Gratulálunk!