Kemény menet után ismét Wouter Cleppe az élen

Posted on Posted in Verseny

Igazi crossos, esős időben rendezték a LOcarGO-Bikemag Veszprém Cross versenyt, ami a versenyzők mellett a technikát is megviselte.

Az időjósok egy ideje esőt jeleztek erre a vasárnapra, amit kivételesen eltaláltak. Ennek ellenére a három futamon 155-en álltak rajthoz, ami ilyen időjárás mellett hazai viszonylatban kiemelkedő. A helyszín a tavaly már bevált állatkert melletti parkerdő, a Gulya-domb, ami megfelelő adottságokkal rendelkezik egy cyclocross versenyzéshez. Az első futam után Vas apuka örülhetett a legjobban, hiszen kettő kategóriában is – U17 férfi és U17 nő – az első helyen értek célba gyermekei, Balázs és Blanka. A hét körös, 11:45-kor induló futamban Zathureczky Márk utcahosszal hagyta le az egész mezőnyt, amihez az is hozzájárult, hogy a három körig vezető Dina Dániel technikai gond miatt kiállni kényszerült.

A nők mezőnyében Orosz Anita növelte a SuperCross győzelmeinek számát, a kazincbarcikai második helye után ezúttal a dobogó legmagasabb fokára állhatott és a Master1-es és Elit férfi győztes mellett ő is az MTD fűnyíróját vihette haza.

Orosz Anita (Trek SE) a női futam győztese így értékelt:

    “Nekem tetszett a verseny, szeretem, ha valamilyen oknál fogva technikás. Attól, hogy saras még inkább technikássá vált, ez nekem kedvezett. Örülök, hogy megúsztam a technikai problémákat, valószínű azért, mert folyamatosan tekertem és így tisztult a váltó, nem lett semmi károm szerencsére. Sok olyan része volt a pályának, ahol lehetett látni a mezőnyt, így láttam is, hogy sikerül tartani az előnyömet. Sajnáltam, hogy nem tudtam kimenni még egy körre (mert Márk előttem ért be pár másodperccel), pedig az utolsót még meghúztam volna.”

A 13 órai rajtban a korábbi futamok szlovákjait osztrákok váltották, akik csak kis mértékben tudtak beleszólni a megszokott eredményekbe a futam elején csak Hauer Gerald maradt elöl a Búr-Fejes-Wouter-Buruczki-Szalay fogattal. Néhány kör után Fejes Gábor (Dr. Bátorfi – Agria KTK) “eltűnt” az élről, technikai probléma miatt kiállni kényszerült. A cyclocross versenyek egyik favoritja, Buruczki Szilárd (Merida Maraton Team – CST) feléledni látszik, hiszen ezúttal a második helyig hajtotta a bringát a “belga” Wouter Cleppe (Alpinebike Team RAM) után és Búr Zsolt (Alpinbike Team Endura High5 Giant) előtt.

Az U23-at nyerő Dina Marci (PCCC) így látta a versenyt belülről:

“Végre igazi cross verseny volt. Előjöttek a szélsőséges körülmények, ami azért eléggé megnehezítette a versenyt. A rajt után az első körben kb. a 6 helyről sikerült elesnem egy sáros kanyarban. Sajnos elég sokan elmentek, onnan próbáltam meg felérni. A hetedik körben sajnos figyelmetlen voltam és felütöttem az első kereket és majdnem egy teljes kört mentem defektes kerékkel, néha futva. A technikai zónában kicseréltük és mentem tovább, de akkor sajnos a motivációm kicsit alábbhagyott. Örülök, hogy sikerült megnyernem az U23-at.”

A master 1-es mezőnyében Cser Gábor (PCCC) és Szabó András (Peloton SE) között sprintbefutó döntött, előbbi javára. A harmadik helyre pedig egy osztrák, Teubenbacher Gerald (RC Sunpor St.Pölten) érkezett.

Tóth András, a futam főszervezője így foglalta össze a napot:

    “Az időjárás ellenére is sikerült hozni a tavalyi indulói létszámot, amit sikernek tartok, hiszen még így is 10-20%-kal több, mint a sorozat eddigi futamain. Az osztrák versenyzők jelenléte és pozitív visszajelzései pedig egy új irányt jelentenek, ami mindenképp a versenyzők és a verseny fejlődését szolgálja. A következő lépés a nemzetközi rang megszerzése, amihez a költségvetésünket dupláznunk kellene.”

 

A teljes eredménylista itt érhető el: http://www.veszpremcross.hu/p/eredmenyek.html

Videók a versenyről itt:

https://www.youtube.com/watch?v=ZNUd6M8tjaA
https://www.youtube.com/watch?v=lSQFegf5Rsc