2015 dikoli elozetes 4

Akarsz bajnok lenni a diákolimpián?

Posted on Posted in Egyéb, Verseny

Április 12-én rendezi a Veszprémi Kerékpáros Egyesület a Mountain Bike Diákolimpia Területi Döntőt a Veszprém, Zala és Somogy megyei általános és középiskolás diákok részére. A verseny tétje az országos döntőbe jutás, ami júniusban ismét Veszprémben lesz.

2015 diákolimpia

A Gulya-dombon rendezendő területi diákolimpia rendezésébe a tavalyihoz hasonlóan kettős céllal vágnak bele. Az egyik a válogatás, hogy a legjobbak továbbjuthassanak az országos döntőbe, a másik pedig az, hogy a verseny után kedvet kapó diákok az egyesület utánpótlás edzéseihez csatlakozhassanak.

2015 diákolimpia

A versenyen előreláthatólag mintegy 150-200 gyermek indul. A kettő részből álló verseny délelőtt egy ügyességi pálya teljesítésével kezdődik, az itt gyűjtött hibapontok alapján kerülnek majd indításra a körversenyen. A rendező egyesület külön versenyt hirdetett a veszprémi iskolák között, a három legtöbb résztvevőt indító tanár és csoportja értékes balatonfűzfői Balatoni Bob és Sobri Jóska kalandpark belépőket vagy Haribo gumicukrot nyernek.

“Tavalyhoz képest újítás, hogy országosan hét területi döntőről juthatnak tovább a gyerekek és mindenütt egységes szabályok szerint versenyezhetnek. A szabályok mellett az ügyességi verseny feladatai is szabványosításra kerültek, így nem érheti meglepetés a diákokat. Ennek a másik nagy előnye az, hogy előre lehet készülni rá és ez a gyakorlás nagyon hasznos lesz függetlenül a diákolimpián való szerepléstől.” – avatott be bennünket a részletekbe Bokros Manassé, utánpótlás sportvezető.

Az utóbbi hetekben többen is érdeklődtek a diákolimpia iránt, ami örömteli, hiszen az emberek fontosnak tartják és várják a folytatást. Nekik javasoljuk, hogy a versenyről a www.mtbsuli.hu oldalon informálódjanak és készüljenek az ott is megtalálható ügyességi feladatokra.

Vélemény, hozzászólás?