13418503_1712538929009013_2488791214666098091_o

CRK Maraton 2016 – Nagykovácsi

Posted on Posted in Egyéb, Verseny

Hadd kezdjem a beszámolómat azzal, hogy önmagában milyen nagy élmény volt részt venni ezen a versenyen…

Minden versenynek ilyennek kéne lennie, annyira hangulatos és jól szervezett volt. A pályán gyakorlatilag 2-3, az utolsó 20 km-en belül pedig kilométerenként jelölve volt, hogy mennyi van még a célig. A lejtők13418503_1712538929009013_2488791214666098091_o és az emelkedők kezdeténél kis tábla mutatta, hogy milyen hosszú és mekkora szintet teszünk meg alatta. A pálya teljes nyomvonalán az összes kő le volt fújva narancssárgára és a veszélyesebb/technikásabb részek előtt külön figyelmeztető felkiáltójelek voltak.
Az út vonalvezetése kiválóan ki volt jelölve, eltévedni esélytelen volt. A frissítő pontok rádiókapcsolatban voltak a versenyközponttal, így az ott tartózkodók is folyamatosan értesülhettek a verseny pillanatnyi állásáról. A díjátadó is nagyon színvonalas volt. Nem csak egy szimpla dobogót tettek ki, hanem komplett emelvényt építettek, szőnyeggel burkolt lépcsővel, kétoldalt díszfákkal (“Először is, szerezzetek egy másik rekettyést ! Aztán,ha megszereztétek, hozzátok ide, és helyezzétek emellé,de picit feljebb és a szintkülönbséget lejtős ösvénnyel hidaljátok át…”) és a lányok egy-egy szál virágot is kaptak. Egyszóval tökéletes szerevezés, csak gratulálni tudok hozzá!

 

Kora reggel Gyuriékkal közösen utaztunk fel Nagykovácsiba, mivel még nevezni kellett. Időben megérkeztünk és talán az egész eddigi szezonban most tudtunk a legnagyobb nyugiban készülni. Mindenre volt még bőven idő, nem kellett kapkodni. Az előző maratonokon mindig kicsit rosszul sikerült a rajtban a helyezkedés, így most gyakorlatilag a depó melle
tt nyitottuk szét a görgőt és melegítettem be. Alaposan átmozgattam és sikerült végre jó helyre beállni is, rögtön a beszólítottak mögötti első sorba. A rajt jól sikerült, feljebb tudtam jönni már az első néhány 10 méteren is, de az első jobbos kanyarban a csúszós sárban sajnos buktunk páran. Szerencsére sikerült hamar összeszedni magam és nyeregbe pattanni. Kicsit megszakadt a sor, de elöl nem volt még olyan óriási tempó, így vissza tudtam magam küzdeni. A verseny ettől fogva nagyon izgalmasan alakult. A második, harmadik, illetve negyedik helyen gyakran váltottuk egymást, de együtt alig mentünk, mindig elszakadt valaki.

Fél távnál aztán ketten maradtunk csak Radványi Norbival, mivel egy
hosszabb emelkedőn Fördős Gergő barátomnak, aki 1×10-el küzdött, elfogyott az áttétele és leszakadt kicsit. Norbival innentől kezdve egymás vérét szívtuk folyamatosan. A lejtőkön mindig sikerült előnyt kiharcolnom vele szemben, de az emelkedőkön rendre visszaküzdötte magát. Körülbelül 10 km-rel a vége előtt jött egy hosszabb emelkedő. Tudtam, hogy itt fogok kikapni, de kijárt már neki is egy kis szerencse, hiszen mindaddig valahányszor felért, jött egy lejtő, ahol ismét el tudtam lógni. Igyekeztem minél tovább előtte maradni, hogy kevesebb ideje legyen eltempózni. Ez nagyjából 500m-en keresztül sikerült aztán gyorsan meg lettem kerülve…(a szenvedő szerkezet itt teljesen jogos). Nagyon nem esett már jól ez a mászás. Tűzött a nap és néha a lábam is be-beugrott egy kis görcsbe, de megállnom szerencsére nem kellett. Felérve kicsit összeszedtem magam és megiramodtam utána, mondván innen biztos már lejt. Aha… hát nem. Még mentünk egy darabig fel-le, ami neki kicsit jobban kedvezett. Az utolsó lejtőn mindent bele adtam és végül a 3. helyen értem célba Norbitól 24 másodperccel lemaradva. Nem tudom mennyi lehetett fönt az előnye, de biztosan sikerült sokat lefaragnom belőle, ennyire volt elég. Igazából – azt kell mondjam – meg is érdemelte, fejben nagyon erős lehetett, mert – és nem viccelek, – legalább hatszor jött vissza fél perc körüli lemaradásból. Remek sportember, gratulálok neki!

Én is boldog voltam, mert nagyon fontos volt számomra, hogy ezen a versenyen dobogóra állhassak, most, hogy új támogatót tudhatok magam mögött.

Toldi Tamás főbíró

Gratulálok a csapat többi tagjának is a kiváló eredményekért és Toldi Tominak is kiemelten, aki ezen a versenyen szerezte meg főbírói kvalifikációját!