DSC_0887

Küzdelem a bajnoki címekért

Posted on Posted in Verseny

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a hazai XCO versenyek legrangosabb eseménye, a Mountain Bike Olimpiai Cross Magyar Bajnokság. A küzdelmeknek ezúttal a Pest megyei Csömör adott otthont, a nagyközségi önkormányzat és a Cube-Csömör közös szervezésében.

DSC_0823

Ha úgy fogalmazunk, hogy az időjárás nem volt túl kegyes, azzal nem írjuk le pontosan a kétnapos esőben felázott talajt és a versenyzőket fogadó körülményeket. Aki eddig nem értette volna, hogy a sport nagyjai mire mondják: MTB isn’t indoor sport / a mountain bike nem teremsport, nos, itt ízelítőt kaphatott belőle, mire is vonatkozik ez…

A mezőny 160 versenyzője húsz kategóriában mérte össze tudását, mely kategóriák közül a veszprémi kerékpársportot képviselő VKE Nelson Pepperl+Fuchs MTB Team is jó néhányban érdekelt volt.

A legkisebbek futamában Tóth-Almási Piroska kezdte a sort, és a rossz idővel és a verseny izgalmaival is megküzdve U11-ben harmadikként ért célba. Az U13-asok kategóriájában testvére, Tóth-Almási Borbála és Kiss Ádám álltak rajthoz. Bori elsőként, míg Ádám derekasan harcolva a hetedik helyen futott be.
Az U15-17 korcsoportok versenyében induló népes mezőnyben a lányok taroltak, hiszen a Bokros Csenge, Kiss Kata, Trócsányi Laura sorrendben célba érő trió mindenkit leszorított a dobogóról. A fiúknál Fülöp Ádám az előkelőnek számító hatodik helyen végzett.

DSC_0706

Az Elit, az U23 és az U19-esek rajtja a rossz idő miatt negyven percet késett, így sejthető volt, hogy ez a kör sem marad izgalmak nélkül. Addigra már annyira felázott a talaj, hogy nem az volt kérdés, hogy esik-e a versenyző, hanem hogy hányszor és mekkorát… Dolezsai Balázs Elitben derekasan helyt állva hetedikként, míg U23-ban Takács Balázs a nagyon jónak számító negyedik helyen futott be.
U19-ben Zoboki Péter képviselte a veszprémi színeket. Népes mezőnyben rajtolva, a startot követően végig erős tempót diktálva igyekezett nem nagyon lemaradni az első helyen haladó világbajnoki hetedik helyezett, nemzeti válogatott Valter Attiláról és a másodikként őt követő szintén válogatott versenyzőről, Kovács Dánielről. Láncleesésekkel és bukásokkal tarkított küzdelme végül meghozta eredményét, a két Cube Csömör-ös versenyző mellett, a dobogó harmadik fokára állhatott.

Az országos bajnokság veszprémi mérlege tehát rendkívül pozitív: két magyar bajnoki cím, egy ezüst és három bronzérem, amivel 29 csapat közül az éremtáblázatban a harmadik helyen végzett az egyesület.

DSC_0887