Várgesztes XCO – 2016

Posted on Posted in Verseny

Negyedik alkalommal rendezték még a várgesztesi Villapark XCO-t. A pálya idénre majdnem teljesen megváltozott, ugyanis új költő madár költözött a területre…. (epedve várjuk majd a verseit…) A változtatások – azt kell mondani – jót tettek a nyomvonalnak. Bár nem lett túl technikás, eltűnt az „egy nagy fel egy nagy le” karakterisztika és a sok kis emelkedő miatt, egy kifejezetten ritmusos, élvezhető pálya lett.

Csapatunk egységesen, szombat reggel utazott a helyszínre, és a reggelt egy gyors sátorfelveréssel, illetve kipakolással indítottuk. Manó kicsit előre sietett, így mire végeztünk az építkezéssel, már a rajtszámok is kéznél voltak, indulhattunk pályát járni. Elöljáróban még annyit szeretnék megjegyezni, hogy a nap folyamán versenyzőink nagyon eltérő időjárási körülmények mellett versenyeztek. Az alapvetően meleg időt a tipikus nyári kiszámíthatatlansággal érkező, nagy mennyiségű, rövid záporok frissítették fel többször is a nap folyamán.

DSC_1812

Először az U11-es lány és az U13-as korosztály futamaiban voltunk érdekeltek. Az ő futamukat éppen egy nagyobb zuhé előzte meg így egészen más körülmények vártak rájuk verseny közben, mint a pályabejáráson. Ennek ellenére legfiatalabb versenyzőnk, Piru derekasan helyt állt és a 4. helyen futott be végül és csupán 1 másodperccel maradt le a dobogóról. Nővére, Bori U13-ban úgyszintén 4. lett. Fruzsi a 6. helyen ért célba. A fiúknál Kiss Ádi a 6., Andris a 10. helyen fejezte be a versenyt.

A következő futamon az U15 és U17-es korosztály versenyzett valamivel szárazabb körülmények között már. Előbbiben a lányoknál Csenge nagy előnnyel nyerni tudott. Második Kata lett, aki kicsit rosszabb napot fogott ki. Harmadik pedig Laura, vagyis a dobogó mind három fokára csapatunk versenyzője álhatott – fotó szempontjából talán unalmas, de sok ilyen unalmas fényképet kívánunk!

A fiúknál a legjobban Geri szerepelt, aki tizedikként ért be. Őt követték Csabi és Marci a 14. és 15. helyen. U17-ben tőlünk Fülöp Ádi versenyzett, aki nagyon jó formában volt, és a szezonban a legjobb eredményét ért el eddig, egy nagyszerű 7. helyet. Csak így tovább!

Master női kategóriában Böbe ismét egy első helyet tudott elhozni!

Az utolsó rajt kis csúszással végül 15 órakor volt. Az U19 valamint az U23 és az Elit egyszerre rajtolt. U19-ben Pedrónak folytatódott kicsit a pech sorozat, ami a kupafutamokat illeti. Ezúttal technikai gond nem, helyette egy állandó görcs a fölfelékben nehezítette a jó szereplést. Végül az 5. helyen ért célba. Balázsnak sem úgy alakult a verseny, ahogy gondolta, egy jó rajt után még a tömegben egy kulacsot került ki az esést elkerülendő, elrántotta a kormányt, de rosszul mozdult és a térdébe bele nyilallt a fájdalom, ami a verseny végéig nem is nem is hagyott alább. Az U23 4. helyen ért be végül és a fájdalmai ellenére végigment, ami mindenképpen dicséretes. Dolezsai Balázs szép egyenletes köröket futott, pedig őket még utolérte egy kisebb zivatar a futamuk alatt. Elit férfi 7. helyen ért célba.

Mindenkinek gratulálunk az elért eredményhez!

(Attila)

Az eseményről a további képeket itt találjátok.