DSC_0093

Csömör XCO – 2017

Posted on Posted in Verseny

Azt hiszem, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy már nagyon vártuk az itthoni szezonkezdetet az XCO szakágban. Ezúttal kicsit későn, a csömöri bringafesztiválon jött ez el, most hétvégén. Szerintem nincs olyan ember itthon, aki ne dicsérné ezt a versenyt. A pálya nagyon jó, ritmusos, élvezetes, a lebonyolítás gördülékeny. Ezúttal a tavalyi „mudfest” után, nyári kánikula fogadott minket. Tudtuk, hogy meleg lesz, de az esti eső még csavart egyet a körülményeken, így a forróság és a páratartalom igazán gyilkossá tette az önmagában is megterhelő pályát.
Csapatunk egyre bővül, egyre több korosztályban szurkolhatunk vke-s versenyzőknek.DSC_0184
Legfiatalabb csapattársunk Marczal Marcell, akit sokan csak, mint „A Jóképű” ismernek első komolyabb megmérettetésén egy kiváló 11. helyezést szerzett U11 kategóriában. Gratulálunk Marcell!
DSC_0135Őt időben Kiss Ádám követte, aki az U13-as fiúk közt ment nagyot. Egy erős első kör után a meleg kicsit rajta is kifogott, de így is a nagyszerű 4. helyen ért célba.
Szintén U13-ban a lányoknál Orosz Lilinek és Tóth-Almási Pirunak szurkolhattunk. Lilinek ugyancsak ez az első verseny szezonja, amit egy 4. hellyel indított, Piru pedig a 6. helyen zárt.
U15 fiú kategóriában is ketten képviselték a hazai színeket, Hegedűs Csaba „Hudi” és Hebling Marci. Csabi, – aki mindig mosolyog még verseny közben is – jól haladt és 10. helyen ért célba. Hát, ha még egyszer vicsorítana is… 😀 Marcinak úgyszintén kicsit új volt ez a fajta versenyszituáció, de neki is sikerült egy bíztató 13. helyet hozni.
Ugyanebben a korosztályban a lányoknál kettős dobogónak örülhettünk. Bokros Csenge kora ellenére már rutinos versenyzőnek számít és ez most is látszott. Végig magabiztosan vezette a versenyt és egy megnyugtató előnnyel nyerte a futamát. A 3. helyen pedig Tóth-Almási Borinak sikerét könyvelhettük el. Őt követte 4. helyen Trócsányi Laura versenyzőnk.
DSC_0691A legizgalmasabb házon belüli versenyt idén úgy látszik az U17-es fiú futamok hozzák. Fülöp Ádi és Baranyi Áron mindig gondoskodik arról, hogy izgalmas versenyt lássunk. Áron, aki egyre jobb formába lendül, ezúttal a rutinjának is köszönhetően magabiztosan hozta el az első helyet. Ádámnak valamivel nagyobbat kellett küzdenie, de egy kisebb mélyponton túljutva végül sikerült a hazaiak versenyzőjét lekerülni, így Áron mögött a 2. helyen ért be.
U17-es lányoknál Kiss Kata szépen forgatott és 3. helyen ért célba. Ugyanitt indult még Hebling Lili is, akinek ez volt az első nagyobb megmérettetése. Rögtön mélyvíz, egy amúgy sem egyszerű pálya nagy melegben, de derekasan helyt állt és 7. helyen fejezte be a versenyt.DSC_0096
Az utolsó futamon Elit férfi/U23-ban három versenyzőnknek szoríthattunk. Ez a kategória (és az U19 is) C2-es nemzetközi besorolású pontgyűjtő verseny volt, így nem csoda, hogy a környező országok versenyzői is szívesen látogattak ide, alkotva így egy hazai viszonylatban népesebb mezőnyt. A csapatot Dolezsai Balázs, Takács Balázs és Zoboki Péter képviselte. A 2-kor rajtoló futam alatt volt igazán nagy hőség és bár mindenkinek ugyanazok a körülmények, azért sokakat jobban megviselt ez. Nem voltak ezzel máskép a mi versenyzőink sem. Ezen felül még Pedro éppen érettségi után 1 nappal versenyzett Takács Balázs pedig másnap készült ugyanerre, így a kipihentség erős túlzás velük kapcsolatban. Végül Pedro 18. Dolezsai Balázs 21. és Takács Balázs 25. helyen ért célba.
Eredményes hétvégét zártunk, sok éremmel és tapasztalattal gazdagodtunk. Köszönjük a gyerekeket elkísérő szülőknek az asszisztenciát és a segítséget! Folytatás most hétvégén, vasárnap Várgesztesen a Villapark XCO-n. Aki teheti, jöjjön, szurkoljon a csapat sikeréért!

További képek: itt.

HAJRÁ VKE!